Of the Noace Whippets

Ons leven met de Whippets

Wij hebben altijd al een passie voor dieren gehad en zijn daardoor ook gek met honden, onze liefde ging hierbij uit naar whippets, deze elegante en liefdevolle honden hebben zich in ons leven geintegreerd en zijn onderdeel van onze familie.
Ons leven zonder onze whippets is ondenkbaar en we zijn elke dag dankbaar voor de liefde die wij onze whippets kunnen geven en terugkrijgen.
Onze passie begon met Noa een lurcher, kruising whippet/bordercollie, die de snelheid van een whippet heeft en het speelse van een bordercollie, een prachtig beestje.


Zoals elke whippet liefhebber zal beamen is een whippet verslavend en zo ook bij ons, na Noa kwam Zoe ( Xayenne v.d. Spaarnemeute ) , Ace ( Beige Beer v.d Bruinbrand ) , Jazz ( Spotlight Fionnmaë ) , Joy ( Enjoy of the pearls place ) , Djinta ( Brenda v.d. Spaarnemeute) en Mandy ( Awatnou) : één trotse familie.

Naast onze lange wandelingen trainen we met onze whippets op de renbaan en dan genieten zij en natuurlijk wij met volle teugen. Met Ace trainen we af en toe op de renbaan, hij vindt het geweldig en is verschrikkelijk fanatiek.
Met Zoe doen wij aan officiele renwedstrijden mee, ze vindt het net als Ace geweldig om op de renbaan te zijn. Ze doet het erg goed en komt uit in de A-klasse, wij zijn natuurlijk verschrikkelijk trots op haar.
Met Jazz lopen wij shows en toe nu toe doet hij het uitstekend en vind hij het net als ons leuk om op deze shows andere whippets en hun eigenaren te ontmoeten. Jazz is Nederlands jeugd kampioen, op dit moment zit hij in de open klasse.
Ook met Joy doen we mee aan shows, zij is in 2007 jeugdwinster geworden in Amsterdam en heeft daarnaast nog verscheidene prijzen gewonnen. De naam Joy zegt het al, het is een whippet met heel veel plezier.
Djinta is erg vrolijk en speels. Ze komt uit de renlijn, het is de bedoeling om in de toekomst ook met haar aan wedstrijden deel te nemen.
Mandy is bij ons komen wonen en het klikte gelijk in de roedel, wat ons een heel goed gevoel gaf. Mandy komt net als Zoe uit in de A klasse.
Makenna is onze 4e renteef en komt uit Amerika. In de toekomst zal zij ook op de baan verschijnen. Ze heeft een fantastisch karakter en past heel goed in onze roedel.