Nieuws

2/3-07-11 Holland cup en N.K Oude Pekela.
Donderdag waren we al afgereisd naar Oude Pekela voor de Holland cup en het Nederlands kampioenschap. Op zaterdag hadden wij onze twee dames ingeschreven Awatnou en Claim to Fame allebei in de B-klasse de zondag (N.K) Brenda. Voor de Holland cup mocht Claim to Fame beginnen onder rood in de serie en wist deze winnend af te sluiten en ook de halve finale wist zij onder rood te winnen, waardoor zij in de finale onder blauw mocht starten. In deze finale liep ze voorop, maar werd uiteindelijk ingehaald en finishde als tweede en geweldige prestatie van deze jonge dame. Awatnou moest in zwart beginnen en liep helaas niet echt geweldig en finishde als laatste, ook de herkansing onder wit finishde zij als laatste en daarmee lag zij eruit en degradeerde zij naar de C-klasse waar zij waarschijlijk ook thuis hoort op dit moment. Zaterdagavond was het natuurlijk feest in Oude Pekela, de dames hadden goed gedaan en de baasjes verdienden wel een versnapering. Zondag weer vroeg op, het was de beurt aan Brenda om hoge ogen te gooien zoals altijd drie keer in het dekje bijten en de adrinaline gaat werken, niet alleen bij haar maar zeker ook bij ons. Onder rood mocht zij in de serie starten en dit deed ze voortreffelijk, als eerste over de finish en geplaatst voor de halve finale, waar zij opnieuw in het rood mocht starten en weer als eerste over de finish kwam. In de Finale!!! En nu begon bij ons toch echt wel de zenuwen te werken. Koers 36 de finale met Brenda onder het blauw, omdat Petit sirah in de series al heel snel gelopen had en mocht zij starten in het rood, het werd een verschrikkelijk spannende finale met Brenda en Petit sirah haast aan elkaar geplakt, bij het uitgaan van de laatste bocht liep Brenda iets weg en dachten wij het zal toch niet en ja hoor ze kwam als eerste over de finish op 1/100 van Petit sirah. Onze Brenda Nederlands kampioen was voor ons ongelooflijk en als je daar op het podium staat weet je niet wat je overkomt. Natuurlijk willen wij alle finalisten feliciteren, alleen al in de finale staan maakt je al tot een winnaar. Wij hebben natuurlijk nog even een klein feestje gevierd in de kantine, samen met Hans en Hanneke Geutjes de eigenaars van Blits het broertje van Brenda die Nederlands Kampioen werd bij de reuen.29-05-11 Jubbega, Iepen Fryske 280 mtr.
Vandaag waren we op onze thuisbaan in Jubbega en onze aandacht ging uit naar Claim to Fame onze jonge meid zou vandaag haar eerste race lopen,maar ook Awatnou en Brenda hadden wij ingeschreven,dus waren we ruim vertegenwoordigd. Als eerste mocht Claim to Fame beginnen (B-klasse) in blauw deed ze het erg goed en won gelijk haar koers en plaatste zich zo voor de halve finale, waar zij in rood mocht starten en opnieuw als eerste wist te finishen en zo de finale in ging. In de finale deed zij het opnieuw zeer goed onder blauw kwam ze als derde over de finish en zat haar eerste wedstrijd erop,enorm trots op deze jonge meid die had laten zien dat zij zich thuis voelt op de renbaan. Awatnou ook in de B-klasse begon niet goed en kwam te laat uit het starthok en finishde als laatste en moest de herkansing in. Onder wit kwam ze nu wel goed uit het hok en won de koers en plaatste zich zo voor de halve finale. Helaas kwam ze hier onder zwart weer niet goed uit het hok en werd laatste en plaatste zich hierdoor niet voor de finale,maar ze liep voor wat ze waard was en ook op deze meid zijn we zeer trots. Brenda moest haar titel van vorig jaar verdedigen en liep onder rood in de serie een zeer goede tijd en werd eerste en plaatste zich voor de halve finale,ook in de halve finale won ze haar koers en mocht door naar de finale waar ze goed weg was, maar ook haar zus Brandy was hier goed weg en liep fantastisch in een nieuw baanrecord naar de winst, onze Brenda werd uiteindelijk derde in een prima tijd en prima gelopen, net als de andere meiden zijn wij enorm trots op haar.

22-05-11 Son 't Gouden Sonnetje.
Zondag was voor ons weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2011. 'S morgens vertrokken met Lammert helemaal naar Son een beste rit, maar het is altijd gezellig in Brabant, aangekomen eerst iedereen weer begroeten en onze Brenda de baan laten zien, toch de baan waar ze vorig jaar de Holland Cup had gewonnen. Natuurlijk waren we zeer benieuwd naar haar verrichtingen aangezien ze nog geen wedstrijd had gelopen en er voldoende toppers ingescheven hadden. In koers 13 mocht Brenda beginnen onder rood en won de serie en plaatste zich zo voor de halve finale, waar ze in koers 30 opnieuw onder rood de koers voor zich besliste. Natuurlijk waren wij zenuwachtig wat ze zou doen in de finale. Eindelijk dan koers 40 de finale, waar ze goed weg was en dit niet meer afgaf en als winnaar finishde en het mooie gouden Sonnetje (hanger) uitgereikt kreeg. Een zeer mooi resultaat in haar eerste wedstrijd en blij en voldaan konden wij weer terug naar huis.
03-10-10 Jubbega, Nationale ren.
Zondag waren we weer in Jubbega met alle 3 dames, helaas lagen Xayenne en Awatnou in de herkansing eruit en moest onze Brenda het vandaag alleen doen en dat deed ze prima, onder wit mocht ze in de finale lopen en wist deze te winnen. Al met al een zeer gezellig weekend en trots op onze honden .
25-09-10 Rijssen, Interland Nederland-Belgie.
Met Xayenne en Brenda hadden wij 2 dames ingeschreven voor de interland, beide in de A-klasse, Xayenne moest de herkansing in en miste net de halve finale, de jaren en blessures gaan tellen. Brenda deed het vandaag fantastisch, ze won zowel de serie als de halve finale en mocht onder blauw de finale in, na een mindere start liep ze heel goed weg bij de rest en gaf dit niet meer af en won zo het hele mooie dek, natuurlijk zijn wij altijd trots op onze hondjes maar vooral toch vandaag op onze kleine Brenda, een zeer gezellig weekend met een zeer goed resultaat. .
12-09-10 Lelystad, Zilveren Lely.
Met Awatnou in de B-klasse en Brenda in de A-klasse deden we mee aan de zilveren lely. Helaas lag Awatnou in de herkansing eruit, het was niet haar dag. Brenda deed het heel goed en won de serie en de halve finale. In de finale lag ze aan kop maar moest het toch afgeven vlak voor de finish en eindigde daarmee keurig 2e, met trots zijn we weer huiswaarts gegaan.
22-08-10 Jubbega, Wietze van Dijk.
Zondag de Wietze van Dijk ren in Jubbega onze thuisbaan. We hadden alle 3 de dames ingeschreven en onze Awatnou mocht in de B-klasse beginnen en liep een goede wedstrijd en haalde de finale, waar zij keurige nette 6e plaats behaalde, Brenda en Xayenne liepen in de A-klasse, helaas met maar 4 A-teven, Xayenne liep erg goed en werd uiteindelijk 3e, Brenda had het in de serie en in de halve finale niet echt op haar heupen, maar liet in de finale wel zien wat ze kan en werd zo 1e, een goed resultaat voor onze 3 dames. .

08-08-10 Oude Pekela, Nationale ren.
Zondag waren we aanwezig op de nationale ren in Oude Pekela voor deze ren hadden we alle 3 dames ingeschreven, met Awatnou in de B-klasse en Xayenne en Brenda in de A-klasse. Awatnou mocht beginnen met zoals altijd Lammert als haar starter, zowel in de serie als de halve finale deed ze het weer heel goed en plaatste zich zodoende voor de finale. Helaas starte zij niet zo goed en kwam als laatste uit het hok en kwam zij weer wijd uit de bocht, toch behaalde zij een verdienstelijke vijfde plaats. In de A-klasse waren er helaas maar 4 teven, die mochten strijden om de plaatsen, omdat Sjannet een voetbreuk had opgelopen, starte onze vriend Johan Grooten onze Brenda en ik mocht Xayenne starten. Brenda en Xayenne deden het goed in de series en in de halve finale, Brenda mocht onder rood en Xayenne onder zwart in de finale, in een schitterende gevecht werd Brenda eerste en Xayenne kwam vlak daarachter als tweede binnen, een geweldig resultaat natuurlijk voor ons. Johan en ik mochten dus naast elkaar op het podium onze felicitaties in ontvangst nemen, onze dank gaat natuurlijk uit naar Johan voor het starten van Brenda, al met al weer een gezellig weekend en zoals altijd, trots op onze dames.

31-07-10 Rijssen, Talentencup/ NK 475 mtr.
Zaterdag waren wij aanwezig in Rijssen voor de talentencup (Awatnou) en de NK 475 mtr.(Xayenne). Awatnou mocht beginnen en liep zeer goed en werd eerste in de serie en mocht zo de halve finale in, waar zij als tweede eindigde en de finale mocht lopen. Helaas was haar start niet goed, maar kwam als vierde over de finish en zeer goede prestatie van deze dame. Xayenne mocht het proberen op de NK 475 mtr. En kwam goed uit het starthok, helaas werd zij vier keer aangelopen door een andere hond en kwam zij achter te liggen, waardoor zij de herkansing moest lopen, maar omdat zij iets trok met haar schouder, door wat er gebeurd was in de koers, waren wij genoodzaakt haar terug te trekken.
25-07-10 Velp, Gelderse Roos.
Op de Gelderse roos hadden wij alleen onze kleine meid Brenda, 20 maand en voor het eerst in de A-klasse, ingeschreven.(13 A-teven) Natuurlijk waren we zeer gespannen hoe zij het er vanaf zou brengen, na haar goede prestatie in de B-klasse. Door een tweede plaats in de serie plaatste zij zich voor de halve finale, waar zij opnieuw tweede werd en zich plaatste voor de finale, hier waren wij natuurlijk zeer blij mee en mocht zij in het wit de finale in. Dit bleek een zeer spannende strijd te worden, waar zij stuivertje wisselde met Petit Sirah voor de overwinning, uiteindelijk kwam ze iets te kort en werd knap tweede (Petit Sirah 22.21/ Brenda 22.30 sec). Trots op onze kleine meid gingen wij weer huiswaarts.

11-07-10 Jubbega, Grote prijs
Zondag waren we op de Grote prijs van Friesland, onze thuisbasis, met Xayenne in de A-klasse en Awatnou in de B-klasse was het een zeer warme dag, dat was ook te zien aan de aanmeldingen voor deze prijs. In verband met het warme weer werd er op tijd gelopen, zodat de finales eerder konden beginnen. Awatnou mocht eerst starten en liep de beste tijd van de B-teven, vandaar dat we haar niet meer lieten lopen voor de facultatieve rit, uiteindelijk had ze de tweede tijd en mocht in blauw de finale in, waar zij het fantastisch deed en het een hele strijd werd, ze kwam als tweede over de finish en mag terugkijken op een hele goede race. Xayenne mocht daarna, helaas waren er maar 4 A-teven en werd zij zowel derde in de serie als in de finale, met een fantastische 22.51 sec., waardoor voor ons duidelijk is dat zij weer terug is. Beide dames konden daarna tevreden rusten en wat eten, dat hadden ze wel verdiend.

3/4-07-10 Son, Holland Cup en de NK.
Vrijdag kwamen we aan in Son voor de Holland Cup en de NK met 3 van onze whippets ingeschreven. Zaterdag was de Holland Cup waar onze Brenda en Awatnou uit kwamen in de B-Klasse. In verband met de hoge temperatuur werd besloten dat er gelopen werd onder het tropen rooster een zeer goede beslissing, waardoor de finales vroeg werden gelopen. In de serie liep Awatnou als eerste en kwam net te kort om gelijk door te stoten naar de finale en moest de herkansing in, ook hier kwam ze net te kort en plaatste zich niet voor de finale. Hoe anders was het met Brenda zij liep in de serie gelijk voorop en plaatste zich meteen voor de finale. Voor ons natuurlijk enorm spannend wat ze in de finale zou gaan doen. In rood liep zij weg van de rest en kwam keurig als eerste over de finish, met ongeloof en trots mocht Brenda en natuurlijk wij de Holland Cup in ontvangst nemen, zeer trots op onze beide meiden konden wij een klein feestje bouwen en in Son lukt dat aardig goed. Zondag was dan het NK, waar onze Xayenne het weer mocht proberen, in de serie kwam zij als eerste over de finish en plaatste zich voor de halve finale, die zeer spannend zou worden aangezien zij bij haar zus Xandres en Petite Sirah in de course moest lopen, als een speer ging ze weg en leek het tot aan de finish dat zij zich zou plaatsen achter Petite Sirah voor de finale maar haar zus wist toch nog onder haar door te komen en helaas plaatste zij zich niet voor de finale, toch liep zij fantastisch en in een zeer goede tijd, waar wij weer zeer trots op kunnen zijn. Trots en voldaan zijn wij maandag weer vertrokken uit het mooie Brabant. Wij hebben een geweldig weekend gehad, mede door de geweldige organisatie die een zeer groot compliment verdiend en zullen ons zeker weer een keer in Son zien lopen.
19-06-10 Lelystad, Midzomeravondren
Zaterdag waren we aanwezig in Lelystad voor de Midzomeravondren in een ander jasje in verband met het Nederlands elftal, met een lange pauze zodat iedereen voetbal kon zien en gebruik kon maken van de barbeqeu. Maar uiteindelijk ging het om de wedstrijd, waar wij Xayenne en Awatnou voor hadden ingeschreven. Awatnou liep weer in de B-Klasse en wist de finale te bereiken, helaas mede door een slechte start werd ze uiteindelijk 5e, een goede prestatie van haar. Xayenne, vorige week nog licht geblesseerd moest het opnemen in de A-Klasse en ook zij wist de finale te bereiken, waarin zij een zeer goede start had, maar ingehaald werd waardoor zij als derde over de streep kwam, een zeer goede wedstrijd voor onze Xayenne. Zondag trokken wij zeer tevreden weer richting huis na een gezellig weekend in Lelystad.

13-06-10 Oude Pekela, Bas Meys ren
Dit weekend waren we weer in Oude Pekela voor de Bas meys ren en opnieuw hadden wij onze 3 dames ingeschreven. Na de barbeque van zaterdag wat uitstekend georganiseerd was en waar iedereen aan zijn trekken kwam, was het zondag dan tijd voor de wedstrijd met een zwaar veld zowel in de A-klasse teven als de B-klasse teven waar wij onze whippets hadden ingeschreven. Awatnou starte als eerste en liep heel goed, helaas moest zij de herkansing in en ook daar kwam zij te kort, waardoor zij uit de wedstrijd lag en het nu weer mag proberen in de B-klasse. Xayenne deed het beter en plaatste zich voor zowel de halve als voor de finale, maar helaas liep zij niet echt goed en namen wij geen risico met haar en moesten haar hierdoor terugtrekken. Met Brenda in de B-klasse in haar tweede wedstrijd ging het heel goed, zij won de serie, halve finale en plaatste zich onder rood in de finale. De finale was zeer spannend maar op het laatste rechte stuk liep zij weg van de rest en won zo de B-klasse teven, natuurlijk waren wij zeer blij met haar tweede overwinning in evenveel wedstrijden. Zondagavond gingen wij met een gemengd gevoel naar huis, winst voor Brenda, zeer goed gelopen door Awatnou, maar toch weer een lichte blessure voor Xayenne.
30-05-10 Jubbega, Iepen Fryske 280
zondag waren we op de Iepen Fryske 280 mtr., voor het eerst liepen onze whippets deze afstand en voor Brenda was het haar eerste wedstrijd in haar carriere. Dus met 3 whippets aan de start, waren we benieuwd hoe de dames het zouden doen. Met Brenda in de B-Klasse teven, zoals gezegd haar eerste wedstrijd en Xayenne en Awatnou in de A-Klasse teven. Brenda deed ons verrassen en courste heel slim en sterk haar weg in de finale, die ze overtuigend won in een tijd van 18.33 sec. een schitterende prestatie die ons tranen in de ogen bezorgde. Ook Xayenne en Awatnou plaatsten zich heel knap voor de finale waar Xayenne een prachtige tweede plaats liep en Awatnou een even prachtige zesde plaats liep, alle finalisten kregen een prachtig bord als herinnering. En natuurlijk gingen wij vol trots maandag weer naar huis, met onze 3 dames en natuurlijk onze andere whippets.

23-05-10 Oude Pekela, Grote prijs van Pekela
Vrijdag zijn we weer afgereisd met onze caravan en al onze whippets naar Oude Pekela voor de Grote prijs van Pekela, daar aangekomen was het een weerzien van vele whippets eigenaren en ook weer nieuwe vrienden gemaakt uit Duitsland, Belgie en natuurlijk Nederland. Uiteraard kwamen we ook voor de gezelligheid, maar vooral om te zien hoe ver onze whippets zijn. Met onze meiden Xayenne en Awatnou in de A-klasse teven en onze jonge dame Brenda in de voorloop waren we goed vertegenwoordigd. Brenda liep in deze voorloop fantastisch en kwam over de finish in een tijd van 22.90 sec. Awatnou begon in de A-klasse aan haar serie, maar kwam helaas veel te kort tegen haar opponenten en moest daardoor de herkansing in, waar ze opnieuw niet opgewassen was tegen haar tegenstanders en plaatste zich niet voor de halve finale. Xayenne deed het beter en liep een tweede plaats in de serie(23.05 sec.) en plaatste zich wel voor de halve finale, waar ze wederom tweede werd(23.07 sec.), waardoor ze in het wit de finale in mocht, helaas door een haasbreuk in de laatste bocht werd de finale niet uitgelopen, maar werd de plaatsing bepaald naar de stand tijdens deze haasbreuk en werd onze Xayenne heel knap derde, waar wij zeer blij mee zijn, vooral dat wij zien dat zij progressie maakt naar haar blessure. Al met al een fantastisch weekend en een pluim voor onze 3 meiden, die alles gegeven hebben en daar kunnen wij alleen maar trots op zijn.

25-04-10 Oude Pekela, Cavom ren
Voor het eerst na 8 maand waren we weer aanwezig bij een wedstrijd, voor ons was het vooral spannend om te zien hoe Xayenne na haar zware blessure zowel in de wedstrijd als na de wedstrijd zou reageren, we hadden eerst overlegd met de dierenarts of we haar konden inschrijven, hij gaf ons groen licht. Xayenne deed het fantastisch en vertoonde ook geen naweeen je kon zien dat ze nog achterstand heeft maar dat moet langzaam terug komen. Ook Awatnou deed het zeer goed ze had 2 keer een hele goede start ze heeft een hoop plezier tijdens het rennen. We zijn trots op onze 2 meiden.

28-03-10 Oude Pekela, training
Winterstop is voorbij, eindelijk konden Xayenne en Awatnou zich weer uitleven op de renbaan in Oude Pekela, het was heel spannend voor ons om Xayenne voor het eerst weer een rondje te laten lopen na haar blessure, maar het ging hardstikke goed en ze had weer een hoop plezier net als Awatnou die kon al haar energie weer kwijt na een lange winter.

18-03-10 Schiphol, Makenna en Ludo
Eindelijk na lang wachten konden Deborah en ik onze whippets ophalen van Schiphol. Na een vliegreis van 7 uur konden we eindelijk Makenna en Ludo in onze armen sluiten. De reis was goed verlopen. Makenna is 6 november 2009 geboren in North Carolina bij Shannon down whippets, Shannon zet een webcam neer zodat we de geboorte van de pups konden volgen. Dit was de eerste keer dat we onze eigen whippet hebben zien geboren, Makenna was het enigste teefje in het nest en we hebben gelijk contact opgenomen met Krys en we mochten haar gelijk claimen vandaar haar rennaam claim to fame. Krys geeft de honden ook gelijk een roepnaam, ze heeft ons uitgelegd wat Makenna betekent, het betekent een gift van God en dat is ze ook als enigste teef in het nest. Ze is een geweldige whippet met een heel leuk karakter.

12-07-09 Jubbega, Grote prijs van Friesland
Zondag was dan de grote prijs van Friesland in Jubbega, met Awatnou in de B-klasse en Xayenne in de A-klasse hadden we er veel vertrouwen in gezien de resultaten van vorige week. Awatnou had een slechte start en moest de herkansing in, daar werd ze eerste en plaatste zich zo in de halve finale. In de halve finale moest ze onder zwart proberen de finale te halen, met een bliksem start was ze als eerste weg en gaf dit niet meer uit handen in een tijd van 23.17 sec. plaatste zij zich voor de finale, Awatnou onder blauw kwam goed weg maar liep na de laatste bocht iets te wijd waardoor ze als vijfde eindigde, weer een goede prestatie van deze jonge hond, door dit resultaat is ze nu een A-klasse teef geworden. Xayenne starte onder rood, na de enorme prestatie van vorige week waren we zeer benieuwd naar haar verrichtingen, mede door de hevige regenval was de baan veel zwaarder voor de honden dan vorige week. Net als op het N.K. schoot Xayenne uit het starthok en liep weg van het overige veld en in een tijd van 22.42 sec. plaatste zij zich voor de halve finale. Ook daar kwam ze weer als een speer het starthok uit en kwam weer als eerste over de streep in een tijd van 22.51 sec. na de pauze mocht zij net als vorige week in rood de finale in, intussen werd de baan al zwaarder voor de honden. In de finale kwam zij opnieuw goed uit het hok en bouwde een kleine voorsprong op met Ciska op haar hielen wist ze de Grote prijs van Friesland te winnen in een tijd van 22.63 sec. en won ze het mooie eredek.

05-07-09 Jubbega, NK 350 meter
Zondag dan de N.K. met onze Xayenne, ook hier hoopten wij op een finale plaats, Xayenne begon de serie in rood en kwam als een raket uit het starthok en liep weg van de rest en kwam daardoor als eerste over de finish in een geweldige tijd van 22.24 sec. en plaatste zich voor de halve finale, waar zij opnieuw in rood mocht starten en opnieuw als een raket van start ging en alles achter zich liet en weer in een zeer goede tijd van 22.28 sec. als eerste over de finish kwam. Na het uitlopen realiseerden wij ons dat Xayenne de finale in rood mocht starten, iets wat wij natuurlijk gehoopt hadden maar nooit verwacht. Zenuwachtig bereidde wij ons voor op deze finale, het is niet elke dag dat je hond in een finale staat van een N.K. en dan.... ook nog onder rood. Eindelijk was dan de finale en Xayenne schoot weer uit het starthok en liep een paar meter weg van de rest, tot na de laatste bocht liep ze nog voor de rest, maar werd toch nog bijgehaald door haar zus Xandres en Elfy en kwam ze als derde over de streep tijd van Xandres 22.22 sec. Elfy 22.26 sec. en Xayenne 22.27 sec., voor Xayenne een prachtig kampioenschap met een prachtige derde plaats. (met dank aan Frans Kuiper en Arnold Bakker voor de mooie foto's)

04-07-09 Jubbega, Holland cup
Zaterdag was dan eindelijk de Holland cup waar wij ons zeer op verheugd hadden, ingeschreven stond onze Awatnou, het was erg warm en goed bezocht. Awatnou begon in de serie onder rood en plaatste zich meteen door in een tijd van 23.02 sec. eerste over de streep te komen voor de halve finale. In de halve finale wist zij als tweede over de streep te komen en plaatste zich voor de finale in een tijd van 22.91 sec., hiermee behaalde zij het resultaat waar wij op gehoopt hadden en konden wij ons gaan voorbereiden op de finale, na een rust periode begon dan de finale en haalde zij alles wat zij nog had en kwam prachtig als vierde over de finish, een geweldig resultaat voor deze jonge dame, vol trots mochten wij op het erepodium de beker voor de vierde plaats in ontvangst nemen, haar tijd in de finale was 23.23 sec.

20-06-09 Lelystad, Midzomeravond ren
Zowel Xayenne als Awatnou haalden de finale bij de midzomeravondren, Xayenne werd 3e in de A klasse en Awatnou werd 2e in de B klasse.

14-06-09 Oude Pekela, Bas Meys ren
Zondag zijn we met Xayenne en Awatnou naar de Bas Meys ren in Oude Pekela, de beide dames wisten in hun klasse allebei een derde plaats te bemachtigen Xayenne liep een tijd van 23.17 sec. en Awatnou liep een tijd van 23.33 sec.

31-05-09 Nationale ren Jubbega
Zondag zijn we met Xayenne en Awatnou naar de nationale ren in Jubbega geweest in een spannende finale wist Xayenne als eerste de streep te bereiken in een tijd van 22.51 sec. Ook Awatnou behaalde de finale en wist een keurige 5e plaats te behalen in een tijd van 23.33 sec.

24-05-09 Grote prijs Oude Pekela
Zondag zijn we met Xayenne en Awatnou naar de Grote prijs van Pekela geweest waar onze beide meiden de finale wisten te behalen, Xayenne behaalde een 6e plaats en onze Awatnou liep voor het eerst een wedstrijd en behaalde de 3e plaats we zijn hardstikke trots op onze 2 meiden.

10-05-09 Nationale ren Lelystad
Zaterdag mocht eerst onze Awatnou een trainings ritje lopen in Lelystad ze kwam trots met de haas naar ons toe lopen. Zondag liep onze Xayenne de wedstrijd in Lelystad. In een zwaar veld behaalde ze een keurige 3e plaats in de finale.

26-04-09 Cavom ren Oude Pekela
Zondag heeft Xayenne haar eerste wedstrijd van dit jaar gelopen in Oude Pekela, in een spannende finale wist ze als eerste over de streep te komen in een tijd van 23.59 sec.

19-10-08 Internationale ren Oude Pekela
Zondag zijn we met Xayenne op de internationale kampioenschappen van Oude Pekela geweest en liet zij zich van haar beste kant zien. In de finale stond ze tegenover haar zus Xandres,Xayenne begon goed en kwam als eerste uit het starthok,de course was zeer spannend en haar zus kwam net even iets eerder door de finish,een hele prestatie gezien haar zus Xandres Nederland kampioen is en 3e op de WK is geworden. Met opgeheven kop stond ze dan ook naast haar zus op het podium. Tijd.Xandres 22.77 sec. en Tijd.Xayenne 23.16 sec.

11-10-08 Clubkampioenschappen Jubbega
Zaterdag waren de clubkampioenschappen in Jubbega, helaas voor Xayenne was zij de enige A-Klasse teef, maar mocht zij rennen met B-Klasse en sommige A-Klasse reuen, beide keren won ze met een tijd van 22.71 sec. en kreeg ze na afloop het mooie Friese eredek omgehangen. Daarmee werd ze dus clubkampioen A-Klasse teven 2008 en hebben wij genoten van een gezellig en fantastisch georganiseerd weekend. Ook Jazz en Noa mochten rennen ( buiten mededingen ) en gingen heel goed rond, helaas werd Jazz tijd niet bijgehouden, maar Noa liep een knappe 24.06 sec. en waren wij natuurlijk zeer trots.05-10-08 Nationale ren Jubbega
Zondag was het dan zover. Xayenne mocht het proberen in de A-klasse teven, helaas door afzeggingen en het zeer slechte weer bleven er maar drie A-Klasse teven over en mocht Xayenne het opnemen tegen twee andere A teven en ze won in de serie in de tijd van 23.20 sec ( 350 mtr. ) De baan werd al slechter en de race werd verder afgelast en de stand bleef daardoor staan als in de serie, daarmee won ze weliswaar, maar het is natuurlijk jammer dat er niet meer A-teven aanwezig waren en dat de weergoden ons in de steek lieten.
14-09-08 Lelystad zilveren Lelyren
Xayenne wist ook haar derde wedstrijd voor de zilveren lely in Lelystad te winnen in een tijd van 22.79 sec ( 350 mtr. ) en promoveerde daarmee naar de A-klasse teven.

31-08-08 Oude Pekela, Bas Meys ren
Xayenne wist in haar 2e wedstrijd in Oude Pekela opnieuw de finale te winnen in de B-klasse teven met een tijd van 23.34 (350 meter).

24-08-08 Jubbega, Wietze van Dijkren
Bij het debuut van Xayenne v.d. Spaarnemeute (Zoe) wist zij bij de B-klasse teven de felbegeerde zilveren pompeblad in de wacht te slepen. In een spannende finale ging zij als eerste over de streep en wist zij haar eerste wedstrijd gelijk te winnen in de B-Klasse met een tijd van 22.86 sec. (350 meter).

25-11-07 Joy jeugdwinster 2007 op Winner in Amsterdam
Vandaag is Joy jeugdwinster geworden op de winner in Amsterdam. Eerst moest Jazz in de ring die werd 5e met een Uitmuntend. Toen was Joy aan de beurt ze werd 1e ze kreeg daarmee de titel jeugdwinster en haar 2e jeugd CAC. Ze moest weer de ring in voor de beste teef en daar werd ze 2e en behaalde ze een reserve CAC en natuurlijk een kwalificatie voor de CRUFTS in Birmingham (Engeland).
06-10-07 Zwolle
Jazz en Joy deden vandaag mee. En dat ging erg goed eerst was Jazz aan de beurt en die werd 1e in zijn klasse. Toen moest ik met Jazz weer de ring in voor de beste reu en hij werd 2e hij kreeg een reserve CAC en een reserve CACIB. Toen was Joy aan de beurt en die behaalde de 1e plaats en die kreeg vandaag haar 1e jeugd CAC.
05-08-07 Leuven (BelgiŽ)
Zondag deden wij mee aan de hondenshow in Leuven met Jazz en Joy. Jazz won zijn klasse ( jongehondenklasse ) met het cijfer Uitmuntend, Joy won de jeugdklasse en werd daarmee beste jeughond ( jeugd BOB ) en mocht later de dag in de erering met alle jeughonden van alle rassen en werd als derde geplaatst een geweldige prestatie van onze kleine meid.
Jeugd BOB Leuven (BelgiŽ)
24-06-07 Brussels Dogshow
Dit weekend was de Brusselse Dogshow waar wij met zowel Jazz als Joy ingeschreven stonden. Jazz in de tussenklasse en Joy in de jeugdklas. Om 13.00 uur begonnen de keuringen van de whippet met Jazz als eerste en Joy vlak daarna, beide behaalden een keurige derde plaats met het cijfer Uitmuntend. Beide ontvingen een diploma en een mooie beker een mooi resultaat na een mooie dag in de Expo van Brussel.

16-06-07 Flevodogshow
Keurverslag Jazz (1 met uitmuntend):
19 mnd. Mooie rasvertegenwoordiger, mooie hoogte en lengte, mooie hals, ruglijn. Mooi hoofd met juiste uitdrukking, correct aangezet oor, goed ingezet oog, correct scharend gebit. Ruim ontwikkeld lichaam. Correct gehoekt voor en achterhand. Krachtig bone met juiste bespiering.Mooi gangwerk.

Keurverslag Joy (2 met uitmuntend):
9 mnd. Al behoorlijke jonge teef. Verhouding in overeenkomst met standaard. Mooie hals en rugbelijning, mooi besneden hoofd, juiste schedel, correct aangezette oren. Licht oog, correct gebit. Al behoorlijk ontwikkeld lichaam. Correct hoeking voor en achterhand. Is weliswaar wat onstabiel in beweging, maar laat toch op het juiste moment het goede gangwerk zien.
09-06-07
10-06-07
Jazz en Joy beide in Weferlingen (Duitsland)
Met Jazz en Joy deden we dit weekend mee aan de zuchtshow in Weferlingen, met Joy in de jeugdklasse en Jazz in de tussenklasse kwamen we zaterdag aan. Na een glas champagne begon de keuring allereerst voor Joy die we alleen voor zaterdag hadden ingeschreven, Joy vindt showen fantastisch en liet zich dan ook zien aan de keurmeester die Joy ook beoordeelde met een uitmuntend natuurlijk heel knap voor een hondje van net negen maanden. Daarna was het Jazz zijn beurt en ook hij had er zin in ondanks de hitte ( 32 graden ) met een zeer goede tweede plaats met uitmuntend kwam hij de ring uit, ook zondag behaalde hij dit, een goede prestatie, tevens kreeg hij een VDH kampioenspunt zijn eerste. Een zeer geslaagd en gezellig weekend.

26-05-07 Jazz voor het eerst in het buitenland !
Dit weekend was Jazz voor het eerst in het buitenland en wel in Gelsenkirchen ( Duitsland ) samen met Joy die we weer mee hadden om te wennen aan de ring. Ook De Fokker van Jazz ( Jose ) was mee met een ierse wolfshond Erin's eyecatcher Fionnmae. Vrijdag's hadden we bij haar geslapen in Lelystad. Het was een geweldige show en we hebben erg genoten, er waren 106 whippets aanwezig, die allemaal in de erering mochten lopen, Jazz kreeg een uitmuntend waar we natuurlijk trots op waren. Erin de Ierse wolfshond van Jose wist een CAC / BOS te halen wat voor ons de dag nog leuker maakte. Voor ons allen een geslaagde dag en de braadworst was heerlijk.

18-05-07
19-05-07
20-05-07
Triatlon weekend Leek
Afgelopen vrijdag begon de triathlon weekend op de coursingbaan in Leek. 3 van onze honden deden aan dit weekend mee: Ace, Zoe en Noa. Alle drie deden het zeer goed en beleefden een geweldig weekend, zoals op de foto's te zien is. Ook wij hebben weer erg genoten van alle aanwezige windhonden, het was een zeer gezellig weekend en weer uitstekend georganiseerd.09-04-07 Tentoonstelling Leeuwarden
Vandaag dan de show in Leeuwarden ook niet al te ver weg van huis. We hadden voor de show alleen Jazz ingeschreven en nu in de jongehonden klasse,voor het eerst mocht hij met de wat grotere honden meedoen.Om 9.00 aangekomen in leeuwarden meldden wij ons aan bij de wedstrijdtafel,we zagen meteen dat er veel windhonden ingeschreven waren en dat de whippets het laatst aan de beurt waren,vandaar liepen we een beetje over de show om ook andere honden te bekijken en wat boodschappen te doen.Om half twee waren we aan de beurt en moest Jazz zijn kunnen vertonen,maar het was niet echt zijn dag. Toch werd hij in deze klasse eerste met het cijfer : Uitmuntend,wat natuurlijk een fantastische prestatie was. Toen hij de ring weer in moest voor beste reu,moest hij toch twee andere whippets voor laten wat geen schande is.

04-03-07 Martinidogshow
Vandaag dan de Martinidogshow in Groningen een thuiswedstrijd dus niet om 04.00 opstaan en een lange autorit, maar gewoon om 07.00 op en om 09.00 de voordeur uit en na een paar minuten lopen stonden we in de Martiniplaza. Met Jazz in de jeugdklasse en Joy in de puppyklasse hadden we twee honden ingeschreven. Na de Barsoi en de Saluki waren de Whippets aan de beurt. Jazz de kersverse Nederlands jeugdkampioen mocht de spits afbijten en werd opnieuw eerste met het cijfer Uitmuntend en verdiende hiermee meteen zijn tweede cac voor het Nederlands Kampioenschap, hiervoor zijn vier cac`s nodig en Jazz is dus op de helft en wij natuurlijk supertrots, ook omdat familie en kennissen aanwezig waren, tenslotte wonen we in Groningen. Tevens werd hij BOS. Onze ogen waren natuurlijk gericht op onze kleine Joy, die voor het eerst actief op een show was in de puppy klasse en met bijna tranen in onze ogen werd zij beste pup met het hoogste cijfer veel belovend een geweldig resultaat voor ons en de kleine meid, als beloning mocht zij later op de dag de erering in voor ons een geweldige ervaring. Na de beide vergulde medaille`s te hebben ontvangen liepen we voldaan naar huis.

17-02-07 Spotlight Fionnmae Nederlands Jeugdkampioen
Kampioensclubmatch Kerkwijk
Om 06.00 uur vertrokken wij naar Kerkwijk met Jazz en Joy, Joy namen we mee om alvast te wennen aan de sfeer van een show. We kwamen om 09.00 uur aan bij de plaatselijke Dogcenter om ons aan te melden voor de show. Jazz moest het opnemen tegen zeven andere jeugdreuen, de concurrentie was dus groot. Ondanks dit deed hij het heel goed en werd hij eerste met een cijfer uitmuntend en behaalde zo twee jeugd cac's, waardoor hij automatisch Nederlands jeugdkampioen is. Na de nodige foto's en ontvangst van de beker en toebehoren vertrokken wij vol trots huiswaarts.

27-01-07 Nieuwjaarscoursing Ronostrand
Dit jaar is begonnen met een coursing op Ronostrand, altijd een geweldige dag voor onze honden. Zo kwamen wij aan op het Ronostrand met alle vijf honden, waarna we na een welkomspeech van de voorzitter naar de andere kant van de plas liepen voor onze eerste course. Zoe nam het op tegen Ace en liet haar broer zien hoe snel zij wel niet was een geweldig gezicht om deze twee tegen elkaar te laten lopen. Omdat Joy nog te klein is, moest Noa en Jazz samen lopen en ook hier was het teefje de snelste, Noa liet Jazz achter zich en zal wel gedacht hebben wat Zoe kan, kan ik ook. Na een glaasje GlŁhwein ( overigens prima geregeld ) liepen we terug naar de kantine voor een kop koffie en wat te eten. 's Middags liepen de honden nog een course voor de kantine langs en opnieuw een hoop lol en snelheid. Alles bij elkaar een geslaagde, maar vooral een gezellige dag met onze honden. Een compliment aan de organisatie is wel op zijn plaats, alles was prima geregeld.

17-12-06 Tentoonstelling Wijchen
Onze laatste show van 2006 was in Wijchen, opnieuw een eindje weg. Om 06.00 vertrokken we richting Wijchen waar we na de nodige files om 09.00 aankwamen.Door de drukte was de parkeerplaats vol en moesten we 2 kilometer uitwijken dus nog een stuk lopen naar de hal. Eenmaal in de hal aangekomen melden we ons bij ring 11,een beetje een uithoek in de hal waar het niet echt warm was,Jazz maar even een een trui aan. Natuurlijk kwamen we weer veel bekenden tegen en was het zeer gezellig om over onze whippets te praten. Voor ons werden de Poedels gekeurd en dit waren er nogal veel,zodat we veel door de hal liepen om warm te blijven en de nodige boodschappen te doen. Om 13.30 waren dan eindelijk de whippets aan de beurt en werd het voor ons natuurlijk weer spannend.Jazz had er wel zin in en liep fantastisch en liet zich van de goede kant zien. Dit resulteerde in de eerste plaats met cijfer: uitmuntend,wat zijn tweede jeugd cac betekend en dus nog 1 en hij mag zich Nederlands jeugdkampioen noemen. Ondanks de lange rit heen en terug met de files onderweg dus een geslaagde dag,wel was Jazz blij zijn zussen en broer thuis weer te zien en natuurlijk wij ook.

05-11-06 Tentoonstelling Bleiswijk
Met redelijke optimisme vertrokken wij weer zeer vroeg naar de volgende tentoonstelling dit keer in Bleiswijk en zoals altijd formaliteiten regelen en wachten op onze beurt. Helaas had Jazz vandaag weinig zin en liet hij dat ook merken en ondanks dat de keurmeester Jazz prachtig vond en hem een tweede kans bood om goed te lopen greep hij zijn kans niet. Toch behaalde hij een prachtige tweede plaats met cijfer Uitmuntend en blijven wij natuurlijk enorm trots op hem en gaan we gewoon naar de volgende show. Samen hebben we opnieuw een prachtige dag gehad en een lange terug reis, maar het is altijd de moeite waard. Jazz was natuurlijk thuis weer enorm blij om met onze andere honden te kunnen spelen.
29-10-06 Tentoonstelling Utrecht
De tweede show voor Jazz in Utrecht was voor ons zeer vroeg opstaan en om 06.00 vertrokken we richting Utrecht.Na eerst de Fokster ( Fionnmae ) opgehaald te hebben die met ons meeging arriveerden we om 08.30 in Utrecht.Ook hier weer de nodige formaliteiten en wachten op onze beurt,maar dan eindelijk de ring in om te laten zien wat Jazz kan en het ging fantastisch.Hij behaalde de eerste plaats met opnieuw het cijfer Uitmuntend en natuurlijk waren wij trots. Zoals iedere whippetkenner weet is het nodig in de jeugdklasse om drie keer eerste te worden met het cijfer Uitmuntend om het Nederlands Jeugdkampioenschap aan te vragen en dit was de eerste.

Dus blij en voldaan gingen we terug naar Groningen.
16-09-06 Tentoonstelling Zwolle
Vol frisse moed vertrokken we s`morgens vroeg naar Zwolle voor de internationale kampioenschapstentoonstelling van Jazz ( Spotlight Fionnmae ) in de jeugdklasse. Na de nodige aanmeldingen moesten we een tijd wachten voordat we Jazz in de ring konden showen,Jazz deed het heel goed ,maar moest toch een andere whippet voor laten , maar werd toch tweede met een zeer goed rapport , cijfer Uitmuntend. Natuurlijk kreeg hij van diverse andere whippet bezitters veel lof en hadden we samen een zeer leuke dag. Na de boodschappen bij de verschillende stands gingen we huiswaarts en werden door onze andere honden met blijdschap ontvangen.